Articole

Cum iti asterni, asa dormi!

 

KARMA

 

Cand eram copii, mama ne tot repeta: “Cum iti asterni, asa dormi!”, iar noi radeam si ne tot gandeam – Cum adica cum iti asterni, adica poti pune cearceaful si pe dos sau poti sa dormi fara cearceaf? Sau mai rau, sa dormi cu capul pe un bolovan de pamant asa cum dormeau taranii cand plecau la camp, ne povestea tot mama din copilaria ei.

Nu prea intelegeam sensul si vorbele acestea populare, desi pline de intelepciune nu pot fi explicate pe intelesul tuturor decat de intelepti, ce pretentii aveam noi de la mama care terminase abia 7 clase si o scoala de surori medicale!

Cum am plecat de acasa la 14 ani am inceput sa realizez ce vorbe pline de har au inaintasii nostrii, deoarece ne tot lovim de gandurile, cuvintele si faptele noastre, care se intorc la noi si ne arata ca nimic nu este intamplator. De-a lungul vietii trecem prin faza experimentelor personale si simtim pe pielea noastra rezultatele acestor experimente, parca am lucra in cercetare: gandim negativ, judecam oamenii, suntem invidiosi – toate se intorc mai devreme sau mai tarziu si ne arata ca totul este vibratie, ne facem singuri rau si nu ne explicam de unde!

Oare de unde a venit energia asta cu dureri de cap sau boala asupra noastra, ca n-am facut rau nimanui? poti sa si juri cu mana pe Biblie, uitand de gandurile avute cu un timp in urma!

Daca gandurile sunt vibratii care ajung la marginea Universului si se intorc inapoi, ce sa mai spunem de vorbele sau faptele noastre care au o putere mai mare decat a gandului?

Toate fac parte din incercarile vietii materiale aici pe Pamant – daca gandim negativ, avem reactii de enervare dese si rabufnim, ba chiar mai si platim pe deasupra, cu varf si indesat.

Iata cel mai bun exemplu de a ne “potcovi” cu boli dintre cele mai diverse, singuri ne facem rau, insa ce putem face daca nu ne putem abtine?

Daca nu invatam nimic din experientele anterioare si facem aceleasi greseli de multe ori trebuie sa ne pregatim pentru a face fata unor boli grave sau foarte grave care pot duce la trecerea in cealalta lume!

Toate acestea se numesc Karma, adica: “Cum iti asterni, asa dormi!”, primesti exact ce-ai gandit, spus sau facut, ba chiar de multe ori amplificate conform unor Legi Divine greu intelese de catre oamenii de rand.

Mai simplu Karma inseamna: faci bine, primesti bine, faci rau, primesti inapoi rau si cuprinde toate formele de vibratie (gand, vorba, fapta)  si pentru toate formele de viata!

Iata de ce nu este bine sa omori nici o musca si sa te armonizezi cu toate formele de viata si cu mama Pamant, sa inveti sa le respecti ca fiinte vii care fac parte din lumea lui  Dumnezeu! Dar Karma nu se opreste numai la ceea ce v-am descris aici, ar fi prea simplu. Maestrii spirituali au scris volume intregi referitoare la Karma si la modul cum interactioneaza ea cu viata si cu sanatatea noastra.

In volumul “Karma si Reincarnarea”, maestrul japonez Hiroshi Motoyama, face referire la orice decizie luata in legatura cu teritoriul de pamant, care poate fi afectat de o actiune trecuta dar care nu s-a incheiat inca, de taierea copacilor sau devierea cursului unor parauri de apa si care contravin Legilor naturii, ale sufletelor acestor entitati care pot duce la imbolnavirea si chiar moartea celor care le-au efectuat.

Stiati toate aceste lucruri? Sunteti convinsi ca nimic nu este intamplator pe aceasta lume, iar noi avem locul si rostul nostru in aceasta lume a lui Dumnezeu?

Trebuie nu numai sa o acceptam, ci si sa o respectam asa cum Il respectam pe Dumnezeu insusi, deoarece scanteia Divina exista in toate formele si dimensiunile, inclusiv in pietre!

Si ca sa vedeti ca aceasta karma nu se termina niciodata va spun acum ca aceasta Karma ramane aici, in aceasta dimensiune materiala, sufletul si spiritul nemaifiind atinse de actiunile si reactiunile karmice, acolo Sus unde ne petrecem timpul intre doua vieti materializate aici pe Pamant sau pe o alta Planeta.

Insa ea ne astepata aici si isi cere drepturile imediat ce ne reincepem o noua viata: daca am ucis sau batjocorit, ne cere sa fim noi acum cei care vom suporta aceleasi chinuri pe care le-am facut altora in alte vieti, sa vedem daca noua ne place!

De acolo vorba populara: “Ce tie nu-ti place, altuia nu face!”

Iata, de unde vin atatea boli si atata suferinta in randul copiilor, pentru ca ei, saracii, nu au avut timp sa dezvolte multa karma in aceasta viata, dar o suporta pe cea acumulata in viata (vietile) anterioare!

Ma veti intreba: Si atunci la ce este buna aceasta karma?

Este foarte buna pentru ca ea nu masoara si rasplateste doar faptele rele, negative, ci si pe cele pozitive, uneori dand insutit binele facut, binefacatorului.

Asa este LEGEA si este implacabila! Iata de ce iluminatii ne invata sa facem numai bine, sa respingem gandurile negative si sa dam curs numai gandurilor bune, de fratie cu natura si toate entitatile, de intrajutorare si facere de bine, ba chiar si de dorinte de avansare spirituala!

Cei care astazi sunt iluminati au dorit mult acest lucru in vietile lor anterioare, au luptat si s-au apropiat din ce in ce mai mult de viata spirituala, de lumea spirituala, pentru ca una dintre cele mai grele misiuni ale sufletelor este sa aduca aici pe Pamant Legile si Viata Spirituala. Iar ei culeg in aceasta viata eforturile depuse in una sau mai multe vieti, datorita tocmai acestei karme.

Ca idee: Nostradamus a pierdut 11 vieti pana a reusi sa patrunda in Lumea Spirituala aferenta Pamantului, undeva sub cea mai mare Piramida a Egiptului si a reusit.

Cum putem sa ajungem la o viata cumpatata in intelepciune sau armonioasa?

Avem nenumarate exemple, cartile sunt pline de inaintasi care au reusit inaltarea spirituala prin abandonarea viciilor si mergand pe drumul purificarii si al puritatii, prin acestea reusind sa faca nu numai bine altora dar sa realizeze chiar minuni prin Lumina si Iubire !

 

“Cum iti asterni, asa dormi!”

Titi Manole

25.12.2014

Sanpetru, Brasov

Leave a Reply